Kunstgras Leggen?  Volg onze tips thumbnail

Kunstgras Leggen? Volg onze tips

Published Mar 28, 23
4 min read
Kunstgras leggen? Welkom bij onze uitgebreide handleiding voor het leggen van kunstgras. Als experts op het gebied van kunstgras zijn wij er om u te helpen bij elke stap van het proces, van de voorbereiding van de ondergrond tot het leggen van het gras zelf. Dat is een klus waarbij je moet weten wat je doet. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je kunstgras legt en waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook lang meegaat.

Kunstgras leggen tips

  • Stap 1: Ondergrond voorbereiden Voordat je kunstgras gaat leggen, moet je de ondergrond voorbereiden. Verwijder al het gras en onkruid en graaf ongeveer 10 centimeter diep. Zorg ervoor dat de grond goed is aangedrukt. Als je een zandbed hebt, is het belangrijk dat dit vlak is en dat er geen bulten of kuilen in zitten.
  • Stap 2: Een goede afwatering aanleggen Een goede afwatering is belangrijk voor kunstgras. Zorg er daarom voor dat er een goede afwatering is aangelegd. Dit kan door middel van een drainage systeem, maar ook door middel van een laag grof zand die je over de ondergrond heen legt. Zorg ervoor dat het water goed weg kan stromen.
  • Stap 3: Ondervloer leggen De volgende stap is het leggen van een ondervloer. Deze zorgt ervoor dat het kunstgras mooi vlak ligt en dat er geen onkruid doorheen komt. Er zijn verschillende soorten ondervloeren verkrijgbaar. Het is belangrijk om een ondervloer te kiezen die geschikt is voor het type kunstgras dat je hebt.
  • Stap 4: Kunstgras leggen Nu kun je beginnen met het leggen van het kunstgras. Leg het kunstgras uit op de plek waar je het wilt hebben en laat het een paar uur liggen. Zo kan het kunstgras wennen aan de omgevingstemperatuur. Snijd het kunstgras op maat en zorg dat het mooi aansluit bij de randen. Verbind de naden met elkaar en sla de randen vast met kunstgrashaken.
  • Stap 5: Onderhoud Het onderhoud van kunstgras is belangrijk om ervoor te zorgen dat het er lang mooi blijft uitzien. Borstel het kunstgras regelmatig op om ervoor te zorgen dat de vezels mooi rechtop blijven staan. Verwijder bladeren en ander vuil van het kunstgras en spoel het regelmatig af met water.
Kunstgras leggen is een klus die je goed moet voorbereiden. Zorg voor een goede ondergrond en een goede afwatering. Leg een geschikte ondervloer en snijd het kunstgras op maat. Verbind de naden en sla de randen vast met kunstgrashaken. Vergeet niet om het kunstgras regelmatig te onderhouden. Zo kun je jarenlang genieten van een mooie groene grasmat zonder al te veel onderhoud.

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Kunstgras de Veluwe levert kunstgrasmatten aan particulieren en, als groothandel, aan bedrijven. Wij zijn gevestigd in Nunspeet, Gelderland, en zorgen voor een supersnelle levering door heel Nederland!

Contactinformatie

Kunstgras de Veluwe Industrieweg 14 8071 CT Nunspeet Gelderland T 0341-759252

Voorbereiding

Voordat u begint met het leggen van het kunstgras, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en vlak is. Verwijder eventueel bestaand gras en onkruid, en egaliseer de ondergrond met een hark en een waterpas. Als de ondergrond niet vlak genoeg is, kunt u deze opvullen met zand of grond. Zorg ervoor dat de ondergrond goed droog is voordat u verder gaat.

Kunstgras uitrollen

Rol het kunstgras uit op de gewenste locatie en laat het minstens 2 uur rusten. Dit zorgt ervoor dat het gras plat wordt en zich aanpast aan de omgevingstemperatuur. Snijd het gras vervolgens op maat met behulp van een stanleymes of schaar. Zorg ervoor dat u het gras zo snijdt dat het strak tegen de randen en hoeken past.

Kunstgras leggen

Rol het kunstgras terug en breng de lijm aan op de ondergrond met behulp van een kitpistool. Breng de lijm aan in een zigzagpatroon, met ongeveer 10 cm tussen elke lijn. Rol het gras vervolgens terug en druk het stevig aan op de lijm. Werk vanuit het midden van het gras naar de randen toe, zodat er geen luchtbellen ontstaan.

Afwerking

Als het gras eenmaal is gelegd, kunt u het eventueel nog opborstelen met een harde bezem. Dit zorgt ervoor dat de vezels mooi rechtop staan en het gras er natuurlijk uitziet. Als u ervoor kiest om het gras op te borstelen, doe dit dan altijd tegen de vezelrichting in. Dit zorgt voor het beste resultaat.

Latest Posts

Picto Opruimen School

Published Feb 19, 24
6 min read

Steenkorven Gamma

Published Jul 23, 23
10 min read

Steenkorven Op Maat

Published Jul 22, 23
3 min read